Shopping Cart

10.000 Ft felett INGYENES szállítás

Swiss Made

info@medosan.hu

A kurkuma aranysárga színével nem csak ételeit aranyozhatja be, az egészségét is!

Ahogyan a növényi pigmentek közül nagyon sok jó hatással van a szervezetre, úgy a gyógy- és fűszernövények sok ízvegyülete is erős oxidáns. Az ízek maguk az antioxidánsok például a kömény, a kakukkfű vagy a gyömbér esetében, amely alól a kurkuma sem kivétel.

Az elmúlt években cikkek ezrei számolnak be a kurkuma ragyogó, sárga színét adó pigmentjéről és hatóanyagáról, a kurkuminról. Ezek közül számos írás mutatja be, hogy a kurkumin számtalan betegség esetén segíthet a maga szédítő mechanizmusarzenáljával.

A 2000-es évek kezdete óta több, mint 50 klinikai vizsgálatban tesztelték a kurkumint sok betegséggel szemben és jelenleg is folynak kutatások. Ezekből már tudjuk, hogy milyen szerepet játszhat a tüdő és az agy betegségeinek, valamint a rákos megbetegedéseknek a megelőzésében vagy kezelésében. A kurkuminról az is kiderült, hogy gyorsíthatja a műtét utáni gyógyulást, és hatékony kezelést jelenthet reumás ízületi gyulladás fennállásakor is. Sikeres továbbá az ostoarthritis és egyéb gyulladásos betegségek esetében is, mint például a lupus vagy a gyulladásos bélbetegség. 

A kurkuma erős hatóanyagú növény, így javasolt adagolását érdemes betartani, hiszen hosszútávú, nagydózisú szedésének hatása még nem ismert. Viszont az ajánlott mennyiségben való fogyasztás hatása nehezen megkérdőjelezhető, hiszen, ha vért vennének valakitől és valamilyen oxidáló vegyszernek tennék ki vérmintáját, DNS szál szakadások következnének be nála.  Ezt követően, ha egy heti kurkuma szedés után megismételnék a vérvételt és ismét kitennék vérmintáját ugyanazon szabadgyökök hatásának, azt lehetne látni, hogy kis mértékű kurkuma szedése esetén is csak nagyjából feleannyi sérült DNS-ű sejtet számolhatunk. 

(Forrás: Michael Greger- Gene Stone: Hogy ne halj meg c. könyve)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Gyors Házhozszállítás

Egész Magyarországon

Visszafizetési garancia

Átvételtől számított 14 napig

Minőségi Termékek

Egyenesen Svájcból

Biztonságos Fizetés

Pár kattintással